Club Social Gramenet

Foto Club Social Gramenet

El desenvolupament de l’autonomia personal i la pròpia capacitat de la persona que té una malaltia mental esdevenen objectius principals del servei del Club Social. Per assolir-ho, des del servei es treballa en base a uns principis metodològics que orienten als i les professionals alhora de dissenyar i dur a terme una intervenció, estructurada en dinàmiques, activitats i tallers orientats a promoure l’autodeterminació i l’autonomia de les persones participants, així com a generar i mantenir els vincles i les relacions socials, amb els altres i amb la comunitat i contribuir en una millora de la qualitat de vida.

Projectes

  • Activitats setmanals. El treball grupal ha de permetre desenvolupar tota una sèrie de dinàmiques que afavoreixin la creació de vincles, grups d’afinitat que a la vegada fomentin les relacions socials, l’acceptació de les responsabilitats i que potenciïn l’autonomia personal.
  • Treball individualitzat. El treball individualitzat amb el/la soci/a ha de permetre conèixer els seus interessos, potencialitats i limitacions, per a poder plantejar, de forma conjunta entre el/la soci/a i professional, un itinerari propi i personal de participació en totes les dinàmiques que engloba el Club Social.
  • Sortides culturals de caps de setmana. Des dels clubs socials s’entén que el lleure és un aspecte significatiu per a la persona, i que el potenciar-lo i treballar-lo augmenta la qualitat de vida de les persones i, en conseqüència, el seu estat de salut. Per això, a través de la plataforma Apropa Cultura, els dissabtes fem sortides culturals a museus, edificis històrics, obres de teatre, etc.
  • Envelliment actiu. enfortim els recursos i les activitats dirigides a les persones de més edat vinculades al Club Social Gramenet, amb l’objectiu d’afavorir la seva participació, reduir l’aïllament i facilitar el seu accés a serveis i suports adaptats a les seves necessitats.
  • Tallers de sensibilització i prevenció de salut mental en centres educatius. Projectes conjunts amb escoles particulars en els quals s’inclou xerrades informatives sobre salut mental, experiències en primera persona, dinàmiques lúdiques que fomenten l’intercanvi i la connexió entre persones usuàries i estudiants. L'objectiu és crear un ambient segur i acollidor on tothom es senti escoltats sense judici i valorat, promovent així una cultura de salut mental positiva a la comunitat escolar
  • Jornades lúdico-reivindicatives de sensibilització. Participació i col·laboració en jornades lúdico-reivindicatives com l’SMAD Fest conjuntament amb altres entitats i serveis que treballin amb persones amb problemes de salut mental i/o addiccions.
  • Altres projectes nascuts de les activitats setmanals. Realització d’obres de teatre o projectes de recollida d’aliments i materials per a protectores d’animals entre d’altres, nascuts dels tallers que es duen a terme de forma setmanal al Club Social.

logo Club Social Gramenet

Club Social Gramenet – Salut Mental Catalunya

C. Major 67, baixos

Telèfon: 639 963 449

Correu electrònic: csgramenet@salutmental.org

Instagram: @clubsocialgramenet

Web: www.salutmental.org

 

Nombre de professionals: 4

Nombre de persones usuàries: 70

Nombre de persones voluntàries: