SEGURETAT A LA XARXA

El món digitalitzat conseqüència de la situació de pandèmia al qual vivim avui, ha demandat la incorporació de hardware (màquines que fem servir com l’ordinador de taula o portàtil, smartphone, entre d’altres),  software (programes i aplicacions que fem servir com Motzilla Firebox, Zoom, Meet, Google Calendar, Whatsapp, Telegram, etc) i ús de xarxes al nostre dia a dia de l’entitat, i inclús a la resta d’àmbits.

En paral·lel a l’augment de l’ús de les eines telemàtiques ens trobem un altre aspecte que s’ha de cuidar: la seguretat a la xarxa. Motius:

  • Per protegir les dades personals sensibles dels nostres socis/ies o usuaris/ies.
  • Per protegir-nos de possibles fraus.
  • Per protegir les transaccions i comunicacions.

En conclusió les noves amenaces tecnològiques ens poden ocasionar maldecaps i pèrdua d’informació valuosa.

Per afrontar aquesta nova realitat, a continuació us aconsellem una sèrie de recursos d’utilitat:

1. Reportatge “Com podem millorar la seguretat tecnològica de l’entitat” de Xarxanet.org: de forma breu i àgil trobareu suggeriments per a tindre la seguretat a ratlla a la vostra entitat. Feu clic aquí per veure-ho.

2. Curs “Seguretat a la xarxa” de Cibernarium. Té una durada de tres hores i es realitza en línia mitjançant la plataforma Meet (si no el vol, no cal descarregar-la al pc). Adreçat a l’empresa i a les persones, però ofereix recursos que tothom (incloses les entitats) haurien de tindre en compte en aquest món virtual (recuperar informació a través de còpies de seguretat, recomanacions d’antivirus, actualització i neteja dels equips, seguretat a l’smartphone, emmagatzemar i compartir dades sensibles entres d’altres). És una formació que ofereixen cada mes, que no se us escapi! Mira aquí tots els detalls del curs de març 2021. El funcionament és senzill: cal donar-se d’alta a la plataforma i després fer la inscripció a cada acció formativa. Avui recomanem aquest programa, però també aconsellem donar un cop de vista als coneixements tecnològics gratuïts que posa a l’abast la web.