Comença el nou curs i amb ell torna la nostra activitat! I La Xarxa arriba aquest cop amb una nova eina per comunicar-se, el Butlletí de La Xarxa. Amb ell us informarem cada mes de les nostres activitats a la ciutat per tal que coneixeu com treballem en favor de la convivència a Santa Coloma de Gramenet. A més, detallarem la nostra planificació futura perquè vosaltres també pugueu involucrar-vos!
EL MES D’OCTUBRE A LA XARXA
Durant aquest mes d’octubre, a La Xarxa hem continuat treballant l’estratègia d’abordatge dels rumors. Com a membres de la Red de Ciudades Interculturales (RECI), vam assistir al III Encuentro de Ciudades Antirumores a Fuenlabrada. Una trobada per compartir experiència amb més de cinquanta ciutats de l’Estat que també lluiten contra la desinformació. Un dels punts de la trobada va ser la presentació d’un estudi comparatiu entre les estratègies de Getxo i Santa Coloma en aquesta qüestió.
Dins del programa Centres per la Convivència, hem realitzat diferents activitats als instituts colomencs. A l’Institut Terra Roja hem treballat tant amb l’alumnat com el professorat. Amb els i les joves, a partir de tres tallers de l’assignatura Monitoratge i Mediació. L’objectiu és millorar les habilitats de comunicació, emprant estratègies mediadores per a dinamitzar els patis. En el cas dels professors, amb un tastet en Pràctiques Restauratives. En elles es presenten els cercles de diàleg com una metodologia que permet analitzar els conflictes i construir relacions de confiança que generen comunitat.
A l’Institut Puig Castellar, hem realitzat la formació amb l’alumnat que forma el projecte GIUP, amb la col·laboració del Centre d’Informació i Recursos per les Dones (CIRD) i l’Àrea de Salut.
Per tal de treballar de manera conjunta amb tots els instituts participants en Centres per la Convivència, es dóna inici al Seminari de Coordinació de Centres per la Convivència. Amb aquest seminari es busca consolidar estructures de representació de les iniciatives que es realitzen als centres de la ciutat i crear una xarxa local d’intercanvi d'experiències.
Deixant de banda CxC, des de La Xarxa també estem sempre actius en les activitats que treballin per crear comunitat a la ciutat. Per això, hem estat presents a la sessió d’aquest octubre de l’Espai de Reflexió Entorn la Infància i Adolescència de Santa Coloma de Gramenet. EREIA fa 25 anys que treballa a la ciutat afavorint l’intercanvi i interacció de serveis amb els i les més joves.
I de cara al pròxim novembre, ja estem treballant en la preparació del Ravaleando 2019! Participem en la seva comissió amb tot un seguit d’associacions i tècnics de la ciutat per tal que el 30 de novembre el barri del Raval pugui tenir al seu abast activitats perquè tothom gaudeixi de la festa.
ON FER XARXA AQUEST NOVEMBRE?
Activitats de La Xarxa:
- 12 de novembre. Conversatòries sobre les violències contra les dones (de 10:00h a 12:00h a la Biblioteca Can Peixauet)
- 13 de novembre. Curs de coneixement de l'entorn (Sessió del Mòdul C de CIAPE)
- 18 de novembre. 2a sessió del Seminari de Coordinació de Centres per la Convivència
- 25 de novembre. Jornades del Dia Internacional contra les Violències Masclistes
- 30 de novembre. Fira d’Entitats Ravaleando 2019
Espais de treball on trobar-nos:
- Sessió de l’Espai de Reflexió Entorn la Infància i Adolescència de Santa Coloma de Gramenet (EREIA)
- Comissió d’organització de Ravaleando 2019
- Comissió d’organització de l’Any Nou Xinès
TROBA’NS A LES XARXES
Per seguir les activitats en les quals La Xarxa de Valors participa en el dia a dia, seguiu-nos a les xarxes socials. Tant a Twitter com a Facebook, podreu conèixer al detall el que fem.
Entre les publicacions més destacades d’aquest mes teniu el nostre seguiment de les jornades ‘Ni putes ni princeses, dones lliures’, organitzades a Santa Coloma en commemoració del Dia Internacional contra l’explotació sexual i el tràfic de dones, nenes i nens.
O la nostra tasca en la formació del projecte GIUP de l’Institut Puig Castellar. Els estudiants van participar en els nostres tallers d’Estereotips i Rumors, Gestió Positiva de Conflictes, Pantalles i Igualtat de gènere. El projecte pretén millorar les relacions interpersonals i la convivència de la comunitat educativa al centre.
A més, amb el nou curs, des de La Xarxa us volem ajudar a entendre millor la realitat social a través de les paraules. Per això, cada setmana definirem a les nostres xarxes algun terme del nostre Vocabulari d’acollida per a la Interculturalitat.
Si vols formar part de La Xarxa de Valors, omple el nostre formulari o escriu-nos a xarxadevalors@gramenet.cat. Aquest novembre, entre tots #teiximxarxa, #teiximSNTK.